Príprava cesta je veľmi jednoduchá. Preosiatu múku prešľahajte v hlbokej mise s mliekom, kefírom a tekutým maslom. Potom pridajte vajce, ale vždy ho zašľahajte až nakoniec. Cesto tak bude bez hrudiek. Dôležité je nechať hotové cesto 15 – 20 minút dýchať. Tento krok určite nepreskakujte, zaručí vám dokonalé lievance.
Na kvalitnú panvicu s nepriľnavým povrchom môžete pridať ešte trochu oleja pre prvú várku. Každý lievanček je asi z jednej vrchovatej polievkovej lyžice cesta. Panvicu dostatočne rozpáľte a začnite smažiť. Po naliati prvej várky cesta stiahnite platničku asi na polovicu výkonu. Otáčajte vždy, keď sa na lievanci utvoria bubliny a okraje zozlatnú. Smažte dozlatista z oboch strán.
Vytvárajte rôzne tvary – menšie okrúhle lievančeky, podlhovasté a skúste vytvárať malú lievancovú zoo ako my.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.