Parížske rožky

Kakao Ořechy Vianoce
93 Parížske rožky

Ingrediencie

1 vajce

1 PL hladkej múky na krehké pečivo

100 g mletých vlašských orechov

100 g práškového cukru

 

Krém

1 vajce

80 g mäkkého masla

1 PL kakaa holandského typu

40 g práškového cukru

čokoládová poleva

Použitá múka

Parížske rožky sú tradičné vianočné pečivo, ktoré by nemalo chýbať na žiadnom sviatočnom stole. Vyskúšajte náš recept a môžete si byť istí, že pripravíte tie najlepšie parížske rožky s fantastickou chuťou a krásnym vzhľadom.

Postup

V mise vyšľahajte vajce s cukrom a postupne aj zvyšnými surovinami. Jemné cesto dajte do zdobiaceho vrecka a na plech s papierom na pečenie tvarujte drobnejšie rožky. Pečte v rúre vyhriatej na 150 °C asi 20 minút. Cesto sa skôr suší ako pečie, podobne ako pusinky alebo pavlovy.

Po upečení nechajte vychladnúť na plechu a potom opatrne presuňte na mriežku. Pripravte si krém. Pripravte vodný kúpeľ. Do teplovzdornej nádoby dajte vajce, krupicový cukor a kakao. Postupne vyšľahajte krém. Po vychladnutí zašľahajte ešte mäkké maslo. Hladký krém nechajte úplne vychladnúť v chladničke. Potom dajte do zdobiaceho vrecka a zdobte bohato každý rožok. Opäť presuňte do chladničky a nechajte zatuhnúť a spojiť.

Podľa návodu rozpusťte čokoládovú polevu a každý rožok ňou prelejte. Pracujte rýchlo. Vychladnuté a stuhnuté uchovávajte v chladničke, najlepšie vedľa seba. Tieto koláčiky nie je vhodné uchovávať na sebe ani pri izbovej teplote.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.