1 vajce
1 PL hladkej múky na krehké pečivo
100 g mletých vlašských orechov
100 g práškového cukru
Krém
1 vajce
80 g mäkkého masla
1 PL kakaa holandského typu
40 g práškového cukru
čokoládová poleva
Parížske rožky sú tradičné vianočné pečivo, ktoré by nemalo chýbať na žiadnom sviatočnom stole. Vyskúšajte náš recept a môžete si byť istí, že pripravíte tie najlepšie parížske rožky s fantastickou chuťou a krásnym vzhľadom.
V mise vyšľahajte vajce s cukrom a postupne aj zvyšnými surovinami. Jemné cesto dajte do zdobiaceho vrecka a na plech s papierom na pečenie tvarujte drobnejšie rožky. Pečte v rúre vyhriatej na 150 °C asi 20 minút. Cesto sa skôr suší ako pečie, podobne ako pusinky alebo pavlovy.
Po upečení nechajte vychladnúť na plechu a potom opatrne presuňte na mriežku. Pripravte si krém. Pripravte vodný kúpeľ. Do teplovzdornej nádoby dajte vajce, krupicový cukor a kakao. Postupne vyšľahajte krém. Po vychladnutí zašľahajte ešte mäkké maslo. Hladký krém nechajte úplne vychladnúť v chladničke. Potom dajte do zdobiaceho vrecka a zdobte bohato každý rožok. Opäť presuňte do chladničky a nechajte zatuhnúť a spojiť.
Podľa návodu rozpusťte čokoládovú polevu a každý rožok ňou prelejte. Pracujte rýchlo. Vychladnuté a stuhnuté uchovávajte v chladničke, najlepšie vedľa seba. Tieto koláčiky nie je vhodné uchovávať na sebe ani pri izbovej teplote.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.