Parmezánové sušienky

436 Parmezánové sušienky

Ingrediencie

  • 250 g múky Babičkina voľba na krehké pečivo + na podsypanie cesta
  • 5 g soli
  • 5 g trstinového cukru
  • 20 g olivového oleja + trochu na potretie
  • 140 ml vlažnej vody
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • hrubá soľ na posypanie

Použitá múka

Postup

Predhrejte rúru na 180°C.

Všetky suroviny okrem syra vložte do misy kuchynského robota s nadstavcom typu hák a 4 minúty spracúvajte na hladké cesto (pri strednej rýchlosti). Pridajte syr a miešajte 1 minútu, aby bol syr v celom objeme cesta.

Na pracovnú dosku rozložte potravinársku fóliu a pomúčte ju.  Zabaľte do nej hotové cesto a vložte ho na 5 minút do mrazničky alebo do chladničky na 2 hodiny.

Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkajte cesto do štvorca o hrúbke 1 cm.  Spodnú tretinu cesta preložte smerom k stredu a hornú tretinu preložte cez ňu. Cesto opäť rozvaľkajte na hrúbku 1 cm. Cesto otočte o 180° a opäť rovnakým spôsobom preložte.
Takto pripravené cesto vyvaľkajte do hrúbky 2 mm a potom ho rozkrájajte na malé trojuholníky s rozmermi 5 x 5 x 5 cm.
Trojuholníky preneste na plech s papierom na pečenie, potrite ich olejom a posypte hrubou soľou.

Pečte 10 minút v rozohriatej rúre, potom stiahnite teplotu na 160°C a ešte 5 minút dopečte.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.