2 vajcia
250 g polohrubej múky
350 ml mlieka
1 lyžica vanilkovej pasty (nemusí byť)
300 g cukru
30 g rozpusteného masla
1 vrecúško prášku do pečiva
štipka soli
Na polevu:
240 g preosiateho práškového cukru
2 lyžice čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
20 g rozpusteného vychladeného masla
+ farbivo
+ posypanie (oriešky, cukrové zdobenie, kúsky čokolády…)
Čokoládová poleva:
60 g minimálne 50 % čokolády
60 ml plnotučného mlieka
7 g masla
½ lyžičky vanilkového extraktu
120 g preosiateho práškového cukru
Rozohrejte rúru na 170 °C, cesto je rýchlo pripravené.
Príprava cesta: vyšľahajte vajce s cukrom a maslom dohladka. Pridajte mlieko a zostávajúce ingrediencie. Cesto dávkujte do maslom vymazanej formy na donuty asi z ¾. Pečte 25 minút.
Pred zdobením nechajte celkom vychladnúť.
Poleva: prešľahajte cukor, citrónovú šťavu a maslo dohladka. Môžete doladiť akoukoľvek potravinárskou farbou. Donuty máčajte z polovice v poleve, rozložte na mriežku a posypte zdobením. Nechajte zaschnúť.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.