Podľa základného receptu na lístkové cesto: Lístkové cesto | Babičkina voľba
80 g medu
35 g hnedého cukru
1 lyžička mäkkého masla
30 ml mlieka
40 g kukuričného škrobu
100 g pekanových orechov
hladká múka na podsypanie
1 vajce
med na pokvapkanie
Med zmiešajte s cukrom, maslom a priveďte do varu. Na tento recept je vhodnejší pastovaný med. Ak máte tekutý, povarte ho o niečo dlhšie, aby sa odparil dostatok tekutín. Zabránite tak tomu, aby vám náplň vytekala počas pečenia.
Mlieko zmiešajte v malej mištičke so škrobom a vlejte do vriacej zmesi, krátko prevarte, stále miešajte a pridajte nadrobno nasekané orechy. Odstavte bokom a nechajte vychladnúť, občas premiešajte, aby nevznikla koža. Dodržujte dávkovanie, aby zmes nebola príliš tuhá alebo, naopak, nevytiekla z kapsy počas zahrievania v rúre.
Na pomúčenej doske rozvaľkajte cesto. Ideálne keď sa vám podarí pravidelný obdĺžnik 30 × 60 cm, ktoré pokrájajte na 15 × 12 cm.
Rozdeľte náplň na stred a po každej strane narežte šikmo cesto po 6 prúžkoch. Tie potom striedavo prehnite cez cesto, vytvorte takú zavinovačku a pritlačte, aby náplň nevytiekla. Takisto pritlačte vrch a spodok pletenca. Uistite sa, že náplň nikde príliš netrčí.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.