Pekanové pletence s medom

med Ořechy

Cesto

Podľa základného receptu na lístkové cesto: Lístkové cesto | Babičkina voľba

 

Náplň

80 g medu

35 g hnedého cukru

1 lyžička mäkkého masla

30 ml mlieka

40 g kukuričného škrobu

100 g pekanových orechov

hladká múka na podsypanie

1 vajce

med na pokvapkanie

Použitá múka

Postup

Med zmiešajte s cukrom, maslom a priveďte do varu. Na tento recept je vhodnejší pastovaný med. Ak máte tekutý, povarte ho o niečo dlhšie, aby sa odparil dostatok tekutín. Zabránite tak tomu, aby vám náplň vytekala počas pečenia.

Mlieko zmiešajte v malej mištičke so škrobom a vlejte do vriacej zmesi, krátko prevarte, stále miešajte a pridajte nadrobno nasekané orechy. Odstavte bokom a nechajte vychladnúť, občas premiešajte, aby nevznikla koža. Dodržujte dávkovanie, aby zmes nebola príliš tuhá alebo, naopak, nevytiekla z kapsy počas zahrievania v rúre.

Na pomúčenej doske rozvaľkajte cesto. Ideálne keď sa vám podarí pravidelný obdĺžnik 30 × 60 cm, ktoré pokrájajte na 15 × 12 cm.

Rozdeľte náplň na stred a po každej strane narežte šikmo cesto po 6 prúžkoch. Tie potom striedavo prehnite cez cesto, vytvorte takú zavinovačku a pritlačte, aby náplň nevytiekla. Takisto pritlačte vrch a spodok pletenca. Uistite sa, že náplň nikde príliš netrčí.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.