• 2 hrnčeky tortovej múky Babičkina voľba
• 4 vajcia
• 1/2 hrnčeka rozpusteného masla alebo oleja
• 1 hrnček krupicového cukru
• 10 lyžíc mlieka
• 1 kypriaci prášok
• 1 tvaroh
• 1 vanilkový cukor
• 1 smotana na šľahanie
• 1 vajce
• marhule
Oddeľte žĺtky od bielkov a z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Zmiešajte ostatné ingrediencie a sneh do nich pomaly pridávajte.
V inej nádobe vyšľahajte ingrediencie na tvarohovú zmes.
Plech si vyložte papierom na pečenie a rovnomerne naň nalejte cesto. Na cesto kvapkajte tvarohovú zmes tak, aby vznikla „šachovnica“ a na každé tvarohové koliesko položte polovicu marhule rezom hore.
Pečte na 160°C asi 30 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.