Piškótová roláda s malinami

Leto Maliny
66 Piškótová roláda s malinami

Ingrediencie

na roládu:

80 g hladkej múky tortovej

95 g práškového vanilkového cukru

4 vajcia

Na dokončenie:

200 g smotany na šľahanie

200 g kyslej smotany de luxe

1 lyžička vanilkového extraktu

2 lyžice práškového cukru

4 lyžice malinovej marmelády

125 g čerstvých malín

Na podávanie:

práškový cukor

domáca vyšľahaná šľahačka

čerstvé bylinky, drvené pistácie, čerstvé maliny

Postup

Zapnite rúru na predohrev, nastavte ju na 180 °C a začnite s prípravou nadýchaného piškótového cesta. Oddeľte bielky od žĺtkov, z bielkov vyšľahajte v odmastenej mise alebo robote tuhý sneh. Do nej opatrne vmiešajte práškový cukor po lyžiciach a jednotlivo žĺtky. Nakoniec ručne stierkou zapracujte múku.

Plech vyložte papierom na pečenie a stierkou naň súvislo naneste cesto, snažte sa dodržať pravidelný obdĺžnikový tvar. Pečte 10 minút.

Ešte teplé cesto preneste na navlhčenú čistú utierku a zaviňte prázdnu roládu. Takto nechajte cesto celkom vychladnúť. Smotanu vyšľahajte s kyslou smotanou, vanilkovým extraktom a cukrom do hladkého krému.

Vychladenú roládu opatrne rozviňte a začnite plniť. Najprv ju potrite malinovou marmeládou, potom naneste krém a poukladajte naň striedavo maliny. Teraz opäť opatrne zaviňte a dajte ju aspoň na hodinu zatuhnúť do chladničky alebo chladnej špajze. Podávajte pocukrovanú, posypanú drvenými pistáciami s čerstvými bylinkami a malinou.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku