Na orechy:
Na krém:
Začnite prípravou cesta. V hlbokej mise preosejte múku s práškovým cukrom. Prisypte najemno namleté vlašské orechy a nakrájané zmäknuté maslo. Podľa receptu babičky Matildy boli orechy vždy s kakaom. Preto pokiaľ chcete tiež kakaové orechy, pridajte teraz aj kakao.
Cesto spracujte buď hnetačom v robote, alebo ručne takto. Špičkami prstov spracujte cesto do pomyselnej mrvenice a potom ho spojte pomocou hrany dlane. Môžete zapojiť aj techniku frezáže – votretie masla do cesta a opakované roztieranie dlaňou. Vytvorte guľu a zabaľte ju do dvoch vrstiev potravinovej fólie. Takto pripravené cesto by malo odpočívať v chladničke minimálne 2 hodiny, ale lepšie je nechať ho cez noc.
Po odležaní môžete piecť orechy. Rúru predhrejte na 160 stupňov. Cesto natlačte do formičiek na orechy. Vždy zaplňte formičku tak z dvoch tretín a nechajte uprostred priehlbinu, aby zostal priestor na krém. Orechy pečte v rúre asi 8 minút. Hotové orechy ešte za tepla vyklepnite z formičiek a nechajte vychladnúť na mriežke.
Na krém si pripravte zmäknuté maslo izbovej teploty. Mixujte v kuchynskom robote 7 minút len samotné, kým nenarastie. Bude nadýchané a svetlejšie. Do masla potom pridávajte po lyžiciach cukor, aj kávu a rum. Pokiaľ ste nechali orechy svetlé, teraz sa pre kontrast hodí, naopak, tmavý krém. Pridajte teda kvalitné kakao. Krémom pomocou zdobiaceho vrecúška plňte orechy a zlepujte opatrne k sebe. Na záver môžete orechy ešte čiastočne máčať v čokoláde a napríklad aj obaliť orechovou drvinou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.