Portugalské krokety Pastéis de Bacalhau

Zemiaky
67 Portugalské krokety Pastéis de Bacalhau

Ingrediencie

3 stredné zemiaky

2 vajcia

200 g svetlej tresky

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

1 lyžica nasekanej hladkolistej petržlenovej vňate

1 lyžička sladkej papriky

soľ, čierne korenie

Na trojobal

2 vajcia

100 g hladkej múky

strúhanka na obaľovanie

olej na smaženie

Postup

Začnite tým, že uvaríte zemiaky v šupke domäkka. Nechajte zemiaky bokom vychladnúť, olúpte ich a prelisujte lisom na zemiaky do veľkej misy. Na panvici orestujte najemno nakrájanú cibuľku, cesnak a korenie.

Pridajte rybu a rozdrvte vidličkou. K zemiakom pridajte ďalšie suroviny a vypracujte ručne alebo v robote cesto. Mokrými rukami tvarujte guľky alebo podlhovasté krokety, obaľte v trojobale a vyprážajte dozlatista.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku