Ingrediencie
- 50 g masla
- 110 g polohrubej múky
- lyžice trstinového cukru
- lyžice holandského kakaa
- 2 lyžice mlieka
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- mandle
- červená marmeláda
Predhrejte si rúru na 175°C. Do misy dajte úplne všetky ingrediencie (okrem mandlí a marmelády) a rukami z nich vypracujte posýpku. Všetko si vyklopte na plochu a rukami vypracujte hladké cesto. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a na pol hodiny uložte do chladničky.
Vychladené cesto rozdeľte na 8 rovnakých dielov. Z každého dielika urobte valček, ktorý na dvoch miestach zúžte do tvaru prsta. Cez kĺby vytvorte ryhy a nakoniec zasaďte necht – mandľu, podľa obrázka.
Prsty pečte asi 30 minút a potom ich podávajte s červenou marmeládou, ktorá bude pripomínať krv.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.