2 hrnčeky univerzálnej múky
½ lyžičky soli
1 lyžička jedlej sódy
½ lyžičky prášku do pečiva
1 lyžička mletých klinčekov
1 lyžička mletej škorice
1 lyžička mletého muškátového orieška
150 g masla izbovej teploty
2 hrnčeky cukru
2 veľké vajcia
150 g tekvicového pyré
Pumpkin bread alebo tekvicový chlebík je skvelým jesenným receptom, ktorý v sebe snúbi bohatú tekvicovú chuť a nádych aromatickej škorice. Tento recept vám ukáže jednoduchý a rýchly spôsob, ako si pripraviť ten najlepší domáci tekvicový chlebík, ktorý vás nadchne svojou lahodnou chuťou.
V mise zmiešajte najprv suché suroviny okrem cukru. Maslo vyšľahajte s cukrom do peny, potom pridajte vajcia a pokračujte v šľahaní. Postupne potom pridávajte suchú zmes a pyré. Vypracujte hladké cesto.
Rúru predhrejte na 170 °C a pečte vo forme na biskupský chlebíček 60 – 75 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.