Raňajková oriešková kaša s krupicou

Leto
147 Raňajková oriešková kaša s krupicou

Ingrediencie

(na 1 väčšiu raňajkovú misku)

Na kašu:

  • 15 g krupice
  • 15 g jemných vločiek
  • 15 g mandľovej múky
  • 15 g múky z vlašských orechov (môžete urobiť len z jedného druhu orieškovej múky alebo naopak, kombinovať s kešu, lieskovcovo-orieškovou, pistáciovou alebo inou orieškovou múkou)
  • 150 g plnotučného mlieka (pre vegánov možno nahradiť ovseným alebo mandľovým mliekom)
  • ½ zrelého mäkkého banánu

Na ozdobu:

  • Celé orechy, drvené orechy alebo ďalšia oriešková múka
  • Čerstvé ovocie
  • Rozvar zo zvyškového alebo mrazeného ovocia
  • Marmeláda, lekvár
  • Kvalitná čokoláda
  • Čerstvé bylinky
  • Jogurt, šľahačka, crème fraîche, tvaroh
  • Kakao, mletý mak, chia semienka, tekvicové semienka
  • Orieškové maslá, čokoládový krém

Postup

Suché suroviny na kašu premiešajte v kastróliku, zalejte mliekom a začnite pomaly zahrievať. Od kaše nikdy neodchádzajte, má tendenciu prichytávať sa k hrncu. Stále ju šľahajte metličkou alebo vymiešavajte stierkou. Kašu varte do zhustnutia, trvá to asi päť minút.

Kašu odstavte z plameňa a pripravte si všetko, čím ju chcete finálne ozdobiť. Najprv do nej vmiešajte natlačený zrelý banán. Kašu zotrite stierkou (škoda každého zvyšku v hrnci). Ozdobte ju všetkým, čo vám chutí.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku