Na 6 muffinov:
3 polievkové lyžice kvalitného farmárskeho cmaru
Vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovou esenciou. Podľa sezóny môžete pridať napríklad mandľovú arómu a namiesto malín jablká. Alebo v júli je úžasná kombinácia s pomarančovým likérom a jahodami. Tým sú muffiiny veľmi kreatívne a môžete ich vždy prispôsobiť sezóne a vlastným zdrojom. Skvelé sú do muffinov aj čučoriedky a citrónová kôra, ale kombináciám a nápadom sa medze nekladú.
Do vyšľahanej zmesi zapracujte postupne zvyšok ingrediencií okrem ovocia, to nechajte bokom. Pripravte si formu na muffin, tu pre vás mám ďalší tip. Ak sa minú kupované papierové košíčky, môžete si ľahko pomôcť aj obyčajným papierom na pečenie, ako môžete vidieť na obrázku. A medzitým dajte rozohriať rúru na 180 °C.
Keď máte formu na pečenie pripravenú, dajte do každej vaničky lyžicu cesta. Potom je na rade ovocie, podľa toho, aké máte, či čerstvé, alebo mrazené. Veľké druhy ovocia, ako sú jablká, slivky pokrájajte na menšie kúsky. Drobné ovocie vkladajte celé. Výhoda mrazeného ovocia je v tom, že keď teplom poľaví, je veľmi mäkké. Naopak, čerstvé jablká treba nakrájať na menšie kúsky alebo rovno nastrúhať.
Po tom, ako umiestnite poctivú dávku ovocia do každej tortičky, zatvorte ich druhou lyžicou cesta. Mali by ste mať košíčky plné tak z dvoch tretín, aby mali ešte kam trochu narásť. Pečte asi 12 – 15 minút, kým nezozlatnú. Muffiny nevyberajte z formy skôr, ako úplne vychladnú – mohli by sa potrhať.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.