Ražno-pšeničné lievance

127 Ražno-pšeničné lievance

Ingrediencie

  • 100 g hladkej múky Babičkina voľba
  • 100 g múky Babičkina voľba žitná chlebová
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 2 vajíčka
  • 1 lyžica medu
  • 120 ml mlieka
  • 150 g bieleho jogurtu (najlepšie gréckeho) do cesta + ďalší jogurt na preliv
  • ovocie podľa chuti (jahody, čučoriedky, maliny…)
  • marmeláda na natretie (alebo med)
  • olej na vyprážanie

Postup

Obe múky zmiešajte v miske s jedlou sódou a škoricou. V druhej mise rozšľahajte 2 vajíčka v mlieku, pridajte lyžicu medu a biely jogurt. Rozmiešajte metlou a prisypte zmes múk so sódou a škoricou. Zľahka vyšľahajte, kým nevznikne hustejšie cesto.

Rozpálenú panvicu potrite olejom a smažte lievance (vďaka ražnej múke a medu v ceste budú tmavšie než klasické pšeničné).

Lievance servírujte „do veže“, jednotlivé vrstvy môžete potrieť obľúbenou marmeládou. Prelejte ich jogurtom a dozdobte čerstvým ovocím.

Letné recepty
Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku