180 g/1 téglik kyslej smotany
2 veľké vajcia (zhruba 110 g)
100 g celozrnnej ražnej múky
100 g hladkej špaldovej múky
5 g (1/2 vrecúška) prášku do pečiva
90 g rozpusteného masla
60 g trstinového cukru
1 lyžica práškového cukru s vanilkou
alebo 1 vrecúško vanilkového cukru
žltá nastrúhaná kôra z 1 citróna
400 g červeného čerstvého ovocia
(na koláči na fotografii je použitých 250 g malín a 150 g jahôd)
100 g mandľových plátkov
Všetky suroviny na cesto zmiešajte šľahačom alebo ručne v hlbokej mise. Cesto nechajte pár minút odpočinúť. Nie je takmer tekuté, ale je hladké, bez hrudiek a sladké, vonia po citróne. Vymažte formu s priemerom asi 25 cm maslom a vysypte celozrnnou múkou.
Cesto presuňte stierkou do formy a vytvorte okraje ako pri tartaletke. Dovnútra naukladajte pripravené ovocie. Pokiaľ miešate viac druhov, dbajte na to, aby mali rovnakú veľkosť. Posypte všetko mandľovými plátkami a pečte 35 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.