Rebarborový crumble

Rebarbora
223 Rebarborový crumble

Ingrediencie

Na náplň:

  • 1 kg čerstvej rebarbory
  • 150 g krupicového cukru
  • šťava z 1 pomaranča
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 zvitok škorice

 

Na drobenku:

  • 80 g hladkej múky Babičkina voľba
  • 60 g krupicového cukru
  • 30 g masla
  • 1 lyžička mletej škorice
  • kôra z 1 pomaranču
  • 40 g mandlí

Postup

Rebarboru olúpajte po celej jej dĺžke, nakrájejte na 2cm hrubé plátky a vložte do stredne velkého hrnca. Pridajte šťavu z pomaranča, cukor a celý zvitok škorice. Vanilkový lusk rozrežte po dĺžke, dreň z neho vyškrabte nožom a pridajte do hrnca. Hmotu poduste pod pokličkou, než bude cukor rozpustený (cca 5-8 minút) a odstavte.

Pripravte si drobenku. V miske zmiešajte múku, cukor, pomarančovú kôru, mletú škoricu a maslo. Prstami vytvorte z hmoty drobenku a na záver do nej pridajte mandle.

Zmes z hrnca presuňte do zapekacej formy, vyberte škoricový zvitok a rovnomerne zasypte drobenkou. Pečte 30 minút na 180°C alebo do tej doby, než bude krusta krásne zlatistá.

Hotový crumble môžete servírovať teplý, studený alebo so zmrzlinou.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku