Na posýpku:
Rebarborový koláč vás prekvapí svojou skvelou, mierne kyslastou chuťou, šťavnatosťou rebarbory a chutnou chrumkavou posýpkou s mandľami. Nie je kysnutý a môžete ho pripraviť hodinu pred príchodom návštevy.
Rebarboru očistite a ošúpte vrchnú šupku. Nakrájajte na rovnako veľké kocky. Zohrejte rúru na 175 °C.
V mise zmiešajte všetky suroviny na cesto a nechajte stáť. Stačí miešať lyžicou alebo stierkou, cesto netreba šľahať. Posýpku pripravte klasickým spôsobom. Vymastite formu (my používame nepriľnavý, vyšší plech s rozmermi 30 × 30 cm, takže ho nemusíme vymastiť). Cesto vylejte do formy, rovnomerne pridajte rebarboru a zasypte posýpkou. Pečte 40 minút. Čas pečenia sa môže mierne líšiť v závislosti od veľkosti formy.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.