Rúru si predhrejete na 180°C. Dno tortovej formy vyložte papierom na pečenie, okraje vymažte maslom. Múku dvakrát preosejte cez sitko. Zmiešajte so soľou, škrobom a kakaom a ešte dva krát preosejte. V cmare rozmiešajte potravinárske farbivo. Pridajte ho toľko, aby bol cmar pekne červený. V miske vyšľahajte maslo s cukrom do bielej peny. Postupne zašľahajte jedno vajce po druhom. Pridajte vanilkový extrakt. Striedavo premiešavajte cmar a múčnu zmes. Do octu nasypte sódu a rýchlo vmiešajte do cesta. Cesto nalejte do formy, rozotrite a vložte do rúry. Pečte cca 30 minút, môže sa ale stať, že korpus sa bude vlniť a budete piecť dlhšie.
Čokoládu nalámte do hrnca, prilejte smotanu, pridajte maslo a za občasného miešania priveďte do varu. Nechajte krátko prebublať a odstavte. Počas toho, ako krém chladne ho občas premiešajte metličkou aby sa nevytvorila šupka. Studený krém dajte do chladničky.
Vychladený krém vyšľahajte ručným šľahačom. Bude sa vám zdať, že nemôže stuhnúť, ale naozaj sa nebojte a šľahajte ďalej. Vo chvíli, keď krém začne hustnúť, vypnite šľahač.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.