Red velvet

279 Red velvet

Ingrediencie

Korpus

  •       110g masla izbovej teploty
  •       150g cukru
  •       2 vajcia
  •       300 ml cmaru
  •       Červené farbivo (gélové)
  •       250 g hladkej tortovej múky
  •       ½ čajovej lyžičky soli
  •       2 polievkové lyžice kakaa
  •       2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
  •       1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  •       1 čajová lyžička jablčného octu
  •       1 čajová lyžička jedlej sódy

 

Krém

  •       350 ml smotany na šľahanie
  •       300 g bielej čokolády
  •       60 g masla

Postup

Rúru si predhrejete na 180°C. Dno tortovej formy vyložte papierom na pečenie, okraje vymažte maslom. Múku dvakrát preosejte cez sitko. Zmiešajte so soľou, škrobom a kakaom a ešte dva krát preosejte. V cmare rozmiešajte potravinárske farbivo. Pridajte ho toľko, aby bol cmar pekne červený. V miske vyšľahajte maslo s cukrom do bielej peny. Postupne zašľahajte jedno vajce po druhom. Pridajte vanilkový extrakt. Striedavo premiešavajte cmar a múčnu zmes. Do octu nasypte sódu a rýchlo vmiešajte do cesta. Cesto nalejte do formy, rozotrite a vložte do rúry. Pečte cca 30 minút, môže sa ale stať, že korpus sa bude vlniť a budete piecť dlhšie.

 

Krém

Čokoládu nalámte do hrnca, prilejte smotanu, pridajte maslo a za občasného miešania priveďte do varu. Nechajte krátko prebublať a odstavte. Počas toho, ako krém chladne ho občas premiešajte metličkou aby sa nevytvorila šupka. Studený krém dajte do chladničky.

Vychladený krém vyšľahajte ručným šľahačom. Bude sa vám zdať, že nemôže stuhnúť, ale naozaj sa nebojte a šľahajte ďalej. Vo chvíli, keď krém začne hustnúť, vypnite šľahač.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku