Ríbezľový koláč s tvarohom

Ríbezľe Tvaroh
81 Ríbezľový koláč s tvarohom

Ingrediencie na formu
20 x 20 cm

150 g masla

150 g polohrubej, univerzálnej, tortovej alebo hladkej múky

2 vajcia

100 g cukru

 

Náplň

1 vanička tvarohu

1 vajce

30 g práškového cukru

250 g červených ríbezlí

 

Posýpka

100 g cukru

100 g zmäknutého masla

75 g hrubej alebo polohrubej múky

Použitá múka

Postup 

Vyšľahajte spolu maslo, cukor a vajcia, pridajte múku a vypracujte hladké cesto. Ak treba, pridajte trochu mlieka. Formu vymažte maslom a rúru predhrejte na 180 °C.

Medzitým si tiež pripravte posýpku a dajte ju nabok. Stačí vidličkou roztlačiť maslo a premiešať s cukrom a múkou.

Cesto vlejte do formy. Tvaroh zmiešajte s vajíčkom a vanilkovým cukrom a rozotrite na cesto. Ríbezle nasypte na tvarohovú zmes a nakoniec posypte posýpkou.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.