150 g masla
150 g polohrubej, univerzálnej, tortovej alebo hladkej múky
2 vajcia
100 g cukru
1 vanička tvarohu
1 vajce
30 g práškového cukru
250 g červených ríbezlí
100 g cukru
100 g zmäknutého masla
75 g hrubej alebo polohrubej múky
Vyšľahajte spolu maslo, cukor a vajcia, pridajte múku a vypracujte hladké cesto. Ak treba, pridajte trochu mlieka. Formu vymažte maslom a rúru predhrejte na 180 °C.
Medzitým si tiež pripravte posýpku a dajte ju nabok. Stačí vidličkou roztlačiť maslo a premiešať s cukrom a múkou.
Cesto vlejte do formy. Tvaroh zmiešajte s vajíčkom a vanilkovým cukrom a rozotrite na cesto. Ríbezle nasypte na tvarohovú zmes a nakoniec posypte posýpkou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.