na 2 porcie:
Na dokončenie:
Cesto na halušky si pripravíte rýchlo a jednoducho. Všetky suroviny dajte do misy, jemne zmes dosoľte a spracujte stierkou alebo aj rukou. Nebojte sa, cesto je veľmi lepivé, ale na doske, keď sa zľahka obalí ďalšou múkou, sa s ním pracuje veľmi dobre a ľahko. Niekedy sa odporúča dať hotové cesto na pol hodiny uležať do chladničky, pokiaľ však hľadáte variant na rýchle varenie, nič sa nedeje a môžete tento krok vynechať.
Na doske vytvarujte podlhovastú šišku a pokrájajte ju na rovnaké diely. Ak si radi cesto vážite, ideálna hmotnosť halušiek je asi 30 g. Vytvarujte v ruke guľku a zľahka ju stlačte vidličkou.
Halušky varte v osolenej vriacej vode asi 4 minúty. Riaďte sa zlatým pravidlom – hotové sú, keď vyplávajú na hladinu. Ak sa vám páči naša úprava, pripravte si rýchlu taliansku omáčku. Na lyžici masla orestujte štyri strúčiky cesnaku, pridajte pokrájané paradajky a zarestujte. Po chvíli podlejte decilitrom bieleho vína. Nechajte odpariť alkohol a pridajte asi naberačku vody z varenia halušiek. Paradajky zmäknú a omáčka zosklovatie. Pridajte čerstvú posekanú bazalku a nechajte ju rozvoňať. Keď sa konzistencia stane krémovou, prihoďte do panvice halušky a už bez ohrevu premiešajte. Na tanieri zdobte čerstvými lístkami bazalky a hoblinkami parmezánu.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.