Rustikální bagety

187 Rustikální bagety

Ingrediencie

  • 370 g ľadovej vody
  • 500 g hladkej múky na kysnuté cesto
  • 25 g krémového balsamica
  • 12 g čerstvého droždia
  • 10 g soli
  • 1 lyžica olivového oleja + olej na vytrenie misky
  • hrubá múka na podsypanie

Postup

(doporučujeme pri príprave miešanie s kuchynským robotom)

Ľadovú vodu nalejeme do misky kuchynského robotu, prisypeme múku a prilejeme balsamico. Miešame 3 minúty pomalou rýchlosťou. Pridáme rozdrobené droždie a miešame na najvyššej rýchlosti 7 minút.

Potom pridáme soľ a olej, miešame ďalšie tri minúty na najvyššom stupni.

Cesto premiestnime do olejom vytretej misky, ľahko poprášime hladkou múkou a misku prikryjeme potravinárskou fóliou. Necháme na teplom mieste 2-3 hodiny kysnúť (cesto zväčší svoj objem až trikrát).

Vyklopte cesto na pekáč posypaný hrubou múkou. Rukami posypanými múkou vytvarujte z cesta obdĺžnik cca 5 cm vysoký a nožom rozdeľte na 3 pruhy. Každý pruh pretočte do špirály a vložte na plech vyložený papierom na pečenie. Zľahka poprášte múkou a nechajte ešte 30 minút vykysnúť.

Trúbu rozohrejte na 250°C.

Rozprašovačom postriekajte steny rozpálenej rúry vodou, aby sa vytvorila para a vložte do nej plech s cestom. Je potrebné pracovať rýchlo, aby sa rúra nevyvetrala.
Po dvoch minútach stiahnite teplotu na 200°C a pečte cca 20 minút do zlatavej farby. Nechajte vychladnúť na mriežke.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku