(doporučujeme pri príprave miešanie s kuchynským robotom)
Ľadovú vodu nalejeme do misky kuchynského robotu, prisypeme múku a prilejeme balsamico. Miešame 3 minúty pomalou rýchlosťou. Pridáme rozdrobené droždie a miešame na najvyššej rýchlosti 7 minút.
Potom pridáme soľ a olej, miešame ďalšie tri minúty na najvyššom stupni.
Cesto premiestnime do olejom vytretej misky, ľahko poprášime hladkou múkou a misku prikryjeme potravinárskou fóliou. Necháme na teplom mieste 2-3 hodiny kysnúť (cesto zväčší svoj objem až trikrát).
Vyklopte cesto na pekáč posypaný hrubou múkou. Rukami posypanými múkou vytvarujte z cesta obdĺžnik cca 5 cm vysoký a nožom rozdeľte na 3 pruhy. Každý pruh pretočte do špirály a vložte na plech vyložený papierom na pečenie. Zľahka poprášte múkou a nechajte ešte 30 minút vykysnúť.
Trúbu rozohrejte na 250°C.
Rozprašovačom postriekajte steny rozpálenej rúry vodou, aby sa vytvorila para a vložte do nej plech s cestom. Je potrebné pracovať rýchlo, aby sa rúra nevyvetrala.
Po dvoch minútach stiahnite teplotu na 200°C a pečte cca 20 minút do zlatavej farby. Nechajte vychladnúť na mriežke.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.