Rýchle celozrnné lievance s hruškovým prelivom

Hrušky
61 Rýchle celozrnné lievance s hruškovým prelivom

Ingrediencie

Ingrediencie na cesto:

  • 1 hrnček celozrnnej ražnej múky
  • 1 kypriaci prášok
  • ½ hrnčeka mlieka
  • 3 lyžice rozpusteného masla + ďalšie maslo na smaženie lievancov
  • 3 lyžice cukru
  • 1 vajce
  • lyžička vanilkového extraktu

 

Ingrediencie na preliv:

  • 2 hrušky
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 3 lyžice rumu
  • 2 klinčeky, 1 badiánu
  • Na podávanie: kyslá smotana (osladená podľa chuti práškovým cukrom)

Postup:

Vyšľahajte vajce a vmiešajte k nemu mlieko, maslo a vanilkový extrakt.

K tekutej časti vmiešajte zvyšok surovín na cesto a vytvorte tak hladkú hmotu.

Na panvici rozohrejte trochu masla a lyžicou tvarujte jednotlivé lievance. Tie osmažte dozlatista z oboch strán.

Pripravte si preliv. Hrušky zbavte tuhého stredu a nakrájajte na malé kúsky. Povarte ich domäkka spolu s klinčekom a badiánom.

Mäkké hrušky sceďte, rozmixujte a dochuťte škoricou a rumom. Rozmixovanú zmes ešte krátko povarte, a ak si neprajete mať v prelive kúsky, ešte ho prepasírujte.

Vianočná súťaž
Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku