Vyšľahajte vajce a vmiešajte k nemu mlieko, maslo a vanilkový extrakt.
K tekutej časti vmiešajte zvyšok surovín na cesto a vytvorte tak hladkú hmotu.
Na panvici rozohrejte trochu masla a lyžicou tvarujte jednotlivé lievance. Tie osmažte dozlatista z oboch strán.
Pripravte si preliv. Hrušky zbavte tuhého stredu a nakrájajte na malé kúsky. Povarte ich domäkka spolu s klinčekom a badiánom.
Mäkké hrušky sceďte, rozmixujte a dochuťte škoricou a rumom. Rozmixovanú zmes ešte krátko povarte, a ak si neprajete mať v prelive kúsky, ešte ho prepasírujte.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.