Semienkový chlieb zo špaldovej múky

143 Semienkový chlieb zo špaldovej múky

Ingrediencie

  • 350 ml vody
  • 1,5 lyžičky sušeného droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 220 g celozrnnej špaldovej múky
  • 220 g celozrnnej žitnej chlebovej múky
  • 1 lyžička octu
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžice nasekaného čerstvého rozmarínu
  • 80 g slnečnicových semienok
  • 80 g ľanových semienok
  • 40 g dyňových semienok

Postup

Do misy nasypte obe múky, zmiešajte ich so soľou a semienkami a do stredu urobte priehlbinu. Do vzniknutej priehlbiny nalejte vlažnú vodu, nasypte droždie a cukor. Potom nechajte všetko asi 15 minút odstáť. Pridajte ocot, rozmarín a olivový olej a všetko premiešajte. Prikryte misu potravinovou fóliou a nechajte asi 1 hodinu kysnúť v teple.

Vykysnuté cesto presuňte do olejom vymazanej chlebovej formy a nechajte ešte 20 minút kysnúť na teplom mieste. Povrch chleba môžete ešte posypať semienkami a zľahka ich do neho zatlačiť. Potom pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi 45 – 60 minút, alebo kým nie je na povrchu zlatý. To, či je hotový, môžete vyskúšať aj pomocou špajle.

Letné recepty
Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku