Do misy nasypte obe múky, zmiešajte ich so soľou a semienkami a do stredu urobte priehlbinu. Do vzniknutej priehlbiny nalejte vlažnú vodu, nasypte droždie a cukor. Potom nechajte všetko asi 15 minút odstáť. Pridajte ocot, rozmarín a olivový olej a všetko premiešajte. Prikryte misu potravinovou fóliou a nechajte asi 1 hodinu kysnúť v teple.
Vykysnuté cesto presuňte do olejom vymazanej chlebovej formy a nechajte ešte 20 minút kysnúť na teplom mieste. Povrch chleba môžete ešte posypať semienkami a zľahka ich do neho zatlačiť. Potom pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi 45 – 60 minút, alebo kým nie je na povrchu zlatý. To, či je hotový, môžete vyskúšať aj pomocou špajle.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.