Celý obsah tohto balíka múky nasypte do misy a urobte v nej jamku. Do tej rozmrvte droždie a zalejte polovicou mlieka. Zľahka premiešajte a nechajte 15 min. v teple.
Pridajte 2/3 cukru, zvyšok mlieka, maslo, štipku soli i citrónovej kôry a vypracujte cesto. Po 10 minútach hnetenia misu prikryte utierkou a nechajte cesto asi hodinu kysnúť.
Pracovnú plochu potrite trochou oleja a cesto na nej rozvaľkajte na čo najtenší plát. Potrite ho zmäknutým maslom a posypte cukrom i škoricou.
Plát zrolujte a nakrájajte na kolieska široké 1 až 2 cm. Plech vyložte papierom na pečenie a s rozostupmi naň rozložte slimáky. Potrite ich vajíčkom a posypte zvyšnou tretinou cukru. Slimáky nechajte ešte 30 min. kysnúť.
Vložte do rúry predhriatej na 180 °C a pečte dozlatista asi 15 až 20 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.