Na 25 slimákov:
Náplň:
Najprv založte kvások z mlieka, droždia a cukru. Do veľkej misy si pripravte zvyšné ingrediencie – múku, soľ, kardamóm a rozpustené maslo. Keď kvások asi za 10 minút vzíde, pridajte ho k ostatným surovinám a spracujte na hladké cesto. Posypte trochu múkou a nechajte 40 minút kysnúť pod utierkou.
Medzitým si nachystajte náplň. Rozpusťte maslo a zmiešajte s cukrom a škoricou. Cesto po vykysnutí spracujte rukami, vyvaľkajte na obdĺžnik široký asi 50 cm a potrite ho po celej ploche náplňou. Krájajte asi 2 cm široké prúžky a zatočte do slimákov. Ukladajte na pekáčik jeden vedľa druhého. Nechajte znovu kysnúť pod utierkou asi 30 minút. Predhrejte rúru na 180 °C. Pečte asi 10 minút. Po upečení môžete navyše polievať rumovým maslom. Tiež môžete dozdobiť perlovým cukrom alebo drvenými orieškami.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.