Škoricové slimáky s javorovým sirupom

Škorica
294 Škoricové slimáky s javorovým sirupom

Ingrediencie

Na cesto:

  • 500 g múky Babičkina voľba kysnuté cesto
  • 420 ml mlieka
  • 100 g masla
  • 30 g cukru
  • 30 g droždia
  • 1 lyžička morskej soli
  • ½ lyžičky citrónovej kôry (čerstvo nastrúhanej alebo v prášku)

 

Na náplň:

  • 150 g zmäknutého masla
  • 90 g cukru
  • 40 g mletej škorice

Postup

Múku nasypte do misy a urobte v nej jamku. Rozdrobte do jamky droždie a zalejte polovicou mlieka. Zľahka premiešajte a nechajte 15 minút na teplom mieste.

Pridajte cukor, zvyšok mlieka, maslo a vypracujte cesto. Po desiatich minútach hnetenia misu prikryte utierkou a nechajte cesto asi hodinu kysnúť. Až zdvojnásobí svoj objem, rozvaľkajte ho (po poloviciach) na skutočne tenký plát.

Plát potrite maslom a posypte cukrom a škoricou. Plát zrolujte a nakrájajte na kolieska široké asi 1 – 2 cm. Plech vyložte papierom na pečenie, naukladajte naň slimáky, potrite vajíčkom a posypte trochou cukru. Udržujte medzi slimákmi rozstupy – ešte vykysnú.

Slimáky nechajte ešte 30 minút kysnúť. Potom pečte 15 – 18 minút na 180°C.

 

Tipy: Do slimákov môžete zamotať kúsky vlašských orechov, mandlí alebo kokosu.

Ešte teplé slimáky potrite javorovým sirupom – budú sa lesknúť a krásne voňať.

Podľa receptu vyrobíte veľkú hromadu slimákov, ale verte, že sa po nich len tak zapráši. 🙂

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku