Múku nasypte do misy a urobte v nej jamku. Rozdrobte do jamky droždie a zalejte polovicou mlieka. Zľahka premiešajte a nechajte 15 minút na teplom mieste.
Pridajte cukor, zvyšok mlieka, maslo a vypracujte cesto. Po desiatich minútach hnetenia misu prikryte utierkou a nechajte cesto asi hodinu kysnúť. Až zdvojnásobí svoj objem, rozvaľkajte ho (po poloviciach) na skutočne tenký plát.
Plát potrite maslom a posypte cukrom a škoricou. Plát zrolujte a nakrájajte na kolieska široké asi 1 – 2 cm. Plech vyložte papierom na pečenie, naukladajte naň slimáky, potrite vajíčkom a posypte trochou cukru. Udržujte medzi slimákmi rozstupy – ešte vykysnú.
Slimáky nechajte ešte 30 minút kysnúť. Potom pečte 15 – 18 minút na 180°C.
Tipy: Do slimákov môžete zamotať kúsky vlašských orechov, mandlí alebo kokosu.
Ešte teplé slimáky potrite javorovým sirupom – budú sa lesknúť a krásne voňať.
Podľa receptu vyrobíte veľkú hromadu slimákov, ale verte, že sa po nich len tak zapráši. 🙂
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.