Škoricové slimáky

Škorica
195 Škoricové slimáky

Ingrediencie

  • 200 g múky Babičkina voľba na kysnuté cesto
  • 12 g droždia
  • 80 ml mlieka
  • 55 g cukru
  • 100 g masla
  • štipka soli
  • štipka citrónovej kôry
  • vajce na potretie
  • olej na potretie pracovnej plochy

 

Na náplň:

  • 60 g zmäknutého masla
  • 40 g cukru
  • 15 g mletej škorice

Postup

Celý obsah tohto balíka múky nasypte do misy a urobte v nej jamku. Do tej rozmrvte droždie a zalejte polovicou mlieka. Zľahka premiešajte a nechajte 15 min. v teple.

Pridajte 2/3 cukru, zvyšok mlieka, maslo, štipku soli i citrónovej kôry a vypracujte cesto. Po 10 minútach hnetenia misu prikryte utierkou a nechajte cesto asi hodinu kysnúť.

Pracovnú plochu potrite trochou oleja a cesto na nej rozvaľkajte na čo najtenší plát. Potrite ho zmäknutým maslom a posypte cukrom i škoricou.

Plát zrolujte a nakrájajte na kolieska široké 1 až 2 cm. Plech vyložte papierom na pečenie a s rozostupmi naň rozložte slimáky. Potrite ich vajíčkom a posypte zvyšnou tretinou cukru. Slimáky nechajte ešte 30 min. kysnúť.

Vložte do rúry predhriatej na 180 °C a pečte dozlatista asi 15 až 20 minút.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku