Predhrejte rúru na 180°C. Oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Do misy odvážte múku, cukor a pridajte olej, vodu, kypriaci prášok a žĺtky. Všetko vymiešajte na hladké cesto.
Pekáč vymažte maslom a vysypte múkou (hrubou). Do cesta vmiešajte vyšľahané bielky a škoricu. Nalejte do pekáča a dajte piecť.
Kým sa pečie korpus, pripravte si krém. Šľahačku vyšľahajte dotuha a pridajte téglik ricotty.
Vychladnutý korpus natrite vrstvou marmelády, ktorá dodá koláču sladkosť a doplní tak jemne slanú chuť ricotty. Na marmeládu naneste vysokú nadýchanú vrstvu krému. Ten potom dozdobte kvietkami a čerstvými jahodami.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.