Škoricový koláč s ricottou

293 Škoricový koláč s ricottou

Ingrediencie

Na korpus:

  • 2 vajcia (zvlášť žĺtky a bielky)
  • 100 g múky Babičkina voľba tortová
  • 100 g cukru
  • 5 polievkových lyžíc oleja
  • 5 polievkových lyžíc vlažnej vody
  • 1/2 vrecúška kypriaceho prášku

Na krém:

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 200 g ricotty
  • jahodová marmeláda
  • čerstvé jahody

Postup

Predhrejte rúru na 180°C. Oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Do misy odvážte múku, cukor a pridajte olej, vodu, kypriaci prášok a žĺtky. Všetko vymiešajte na hladké cesto.

Pekáč vymažte maslom a vysypte múkou (hrubou). Do cesta vmiešajte vyšľahané bielky a škoricu. Nalejte do pekáča a dajte piecť.

Kým sa pečie korpus, pripravte si krém. Šľahačku vyšľahajte dotuha a pridajte téglik ricotty.

Vychladnutý korpus natrite vrstvou marmelády, ktorá dodá koláču sladkosť a doplní tak jemne slanú chuť ricotty. Na marmeládu naneste vysokú nadýchanú vrstvu krému. Ten potom dozdobte kvietkami a čerstvými jahodami.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku