Šľahačková bublanina

Jahody

Ingrediencie

  • 3 vajcia
  • 1 hrnček cukru kryštál
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • 1 téglik smotany na šľahanie (215 ml)
  • štipka soli
  • 250 g ovocia
  • maslo a hrubá múka na vymazanie formy

Postup

Príprava cesta je jednoduchá a rýchla, preto začnite predhriatím rúry. Tú nastavte na 180 stupňov. Do misy vyklepnite vajcia, vsypte cukor a vyšľahajte do bielej peny – tá musí byť naozaj nadýchaná, preto šľahanie môže trvať aj desať minút.

Premiešajte si zvlášť múku, prášok do pečiva a soľ. Zmes postupne prisypávajte do vyšľahanej peny. Nakoniec zapracujte rovnakým spôsobom aj smotanu na šľahanie.

Vyšší plech alebo menší pekáč vymažte a vysypte múkou a vlejte naň cesto. Posypte ovocím a pečte dozlatista. Pečte vo vyhriatej rúre asi 25 minút – robte kontrolu špajdľou, nech nemáte bublaninu nedopečenú. Podávajte s kyslou smotanou, jogurtom alebo šľahaným tvarohom. Poprášte práškovým cukrom a môžete ozdobiť čerstvou bylinkou.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku