450 g hladkej múky
250 g zmäknutého masla
200 ml smotany na šľahanie
Na dokončenie:
práškový cukor
vanilkový cukor alebo vanilka
Zo všetkých surovín vypracujte ručne alebo v robote cesto, ide to ľahko. Smotanu nešľahajte, zapracujte ju do cesta tekutú a čerstvo vytiahnutú z chladničky. Cesto nemusí odpočívať. Rovno z hladkého cesta na mierne pomúčenej doske vyvaľkajte plát zhruba 3 – 5 mm hrubý a vykrajujte drobnejšie tvary.
Rúru predhrejte na 200 °C a pečte každý plech zhruba 8 – 10 minút – záleží na veľkosti používaných tvarov, preto prvý plech určite strážte. Po vybratí ešte teplé koláčiky opatrne obaľte v zmesi práškového cukru s vanilkou. Uchovávajte v suchu a chlade v dóze.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.