Šľahačkové koláčiky

Vianoce

Ingrediencie:

450 g hladkej múky

250 g zmäknutého masla

200 ml smotany na šľahanie

Na dokončenie:

práškový cukor

vanilkový cukor alebo vanilka

Postup:

Zo všetkých surovín vypracujte ručne alebo v robote cesto, ide to ľahko. Smotanu nešľahajte, zapracujte ju do cesta tekutú a čerstvo vytiahnutú z chladničky. Cesto nemusí odpočívať. Rovno z hladkého cesta na mierne pomúčenej doske vyvaľkajte plát zhruba 3 – 5 mm hrubý a vykrajujte drobnejšie tvary.

Rúru predhrejte na 200 °C a pečte každý plech zhruba 8 – 10 minút – záleží na veľkosti používaných tvarov, preto prvý plech určite strážte. Po vybratí ešte teplé koláčiky opatrne obaľte v zmesi práškového cukru s vanilkou. Uchovávajte v suchu a chlade v dóze.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.