Suroviny na 18 koláčikov
Najprv urobte lístkové cesto podľa základného receptu. Recept na lístkové cesto na našom webu.
Obe repy umyte a zabaľte zvlášť do alobalu. Dajte piecť do rúry na 180 °C asi na 1,5 hodiny. Potom repy vyberte, olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
Na panvici rozohrejte trošku masla s niekoľkými vetvičkami rozmarínu. Hrušky tiež nakrájajte na tenké plátky a vložte ich do panvice. Asi 5 minút opekajte.
Zálievku na repu vyrobte tak, že vyšľahajte olivový olej, med a šťavu z jednej limetky. Pridajte tymian, osoľte a okoreňte.
Lístkové cesto rozvaľkajte na plát tenký 3 mm a povykrajujte štvorce (alebo kolieska) veľkosti 8 cm. Okrem okrajov širokých asi 1 cm vnútro husto poprepichujte vidličkou. Na prepichnuté vnútro vložte náplň. Jednu náplň tvorí červená repa, balkánsky syr a zálievka. Druhú náplň tvoria hrušky, gorgonzola, oregano a vlašský orech. Syra dajte vždy len trošku, nech neprebije zvyšné chute.
Okraje potrite rozšľahaným vajcom a pečte v rúre 15 minút na 180 °C. Po vybratí z rúry koláčiky posypte troškou čerstvých byliniek, prípadne ešte pokvapkajte zálievkou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.