Slané koláčiky s repou alebo hruškami

Hrušky Repa
299 Slané koláčiky s repou alebo hruškami

Ingrediencie

Suroviny na 18 koláčikov

 

Na lístkové cesto:

  • 500 g hladkej múky Babičkina voľba
  • 500 g vychladeného masla
  • 50 g zmäknutého masla
  • 3/8 l vody
  • 2 lyžice octu
  • lyžička soli

 

Na náplň:

  • 2 menšie repy
  • 4 hrušky
  • balkánsky alebo kozí syr
  • gorgonzola
  • hrsť vlašských orechov
  • čerstvý tymian
  • čerstvý rozmarín
  • čerstvé oregano
  • mleté ​​čierne korenie a soľ
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica lúčneho medu
  • 1 limeta
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 vajce

Postup

Najprv urobte lístkové cesto podľa základného receptu. Recept na lístkové cesto na našom webu.

Obe repy umyte a zabaľte zvlášť do alobalu. Dajte piecť do rúry na 180 °C asi na 1,5 hodiny. Potom repy vyberte, olúpte a nakrájajte na tenké plátky.

Na panvici rozohrejte trošku masla s niekoľkými vetvičkami rozmarínu. Hrušky tiež nakrájajte na tenké plátky a vložte ich do panvice. Asi 5 minút opekajte.

Zálievku na repu vyrobte tak, že vyšľahajte olivový olej, med a šťavu z jednej limetky. Pridajte tymian, osoľte a okoreňte.

Lístkové cesto rozvaľkajte na plát tenký 3 mm a povykrajujte štvorce (alebo kolieska) veľkosti 8 cm. Okrem okrajov širokých asi 1 cm vnútro husto poprepichujte vidličkou. Na prepichnuté vnútro vložte náplň. Jednu náplň tvorí červená repa, balkánsky syr a zálievka. Druhú náplň tvoria hrušky, gorgonzola, oregano a vlašský orech. Syra dajte vždy len trošku, nech neprebije zvyšné chute.

Okraje potrite rozšľahaným vajcom a pečte v rúre 15 minút na 180 °C. Po vybratí z rúry koláčiky posypte troškou čerstvých byliniek, prípadne ešte pokvapkajte zálievkou.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku