• 200 g múky Babičkina voľba na krehké cesto
• 4 g soli
• 4 g trstinového cukru
• 30 ml olivového oleja
• 110 ml vlažnej vody
• 80 g strúhaného parmezánu
• olej na potretie
• hrubá soľ na posypanie
Zmiešajte soľ s cukrom, prilejte olivový olej aj vodu a prisypte väčšinu tohto balíka múky (trochu si ju nechajte na posypanie pracovnej plochy). Vypracujte hladké cesto. Pridajte strúhaný parmezán a zapracujte do cesta. Cesto vložte na 2 hodiny do chladničky.
Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkajte cesto na štvorec s hrúbkou 1 cm. Tretinu cesta, ktorú máte k sebe najbližšie, preložte smerom k stredu a hornú tretinu preložte cez ňu. Cesto opäť rozvaľkajte na štvorec hrubý 1 cm. Otočte o 90° a preložte rovnako ako pred chvíľkou.
Cesto vyvaľkajte na 2 mm a pokrájajte ho na malé trojuholníky s hranami asi 5 cm.
Plech vyložte papierom na pečenie a trojuholníky naň poukladajte. Potrite ich trochou oleja a posypte hrubou soľou.
Pečte v rúre predhriatej na 180°C. Po 10 min. stiahnite teplotu na 160°C a ešte 5 minút dopekajte.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.