Slaný baranček

Veľká noc
218 Slaný baranček

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky tortovej
  • 100 ml oleja
  • 100 ml vody
  • 2 vajce
  • soľ
  • 1/2 kypriaceho prášku do pečiva

 

Na náplň:

  • 2 póry
  • 2 – 3 vajcia
  • 100 g krájanej šunky
  • 3 lyžice smotany
  • soľ
  • maslo

Postup

Pripravte si misu, zmiešajte všetky suroviny a vypracujte cesto. Prikryte ho fóliou a nechajte na chvíľu odpočinúť.

Medzitým si pripravte náplň. Pór nakrájajte na kolieska, osmažte na masle, následne podlejte vodou a poduste.

Cesto rozprestrite do formy na barančeka. Nechajte si vyššie okraje, aby plnka pri pečení nevytiekla. Pridajte pór a nakrájanú šunku. Vajcia rozmiešajte so smotanou a nalejte do formy, osoľte a okoreňte.

Pečte dozlatista v stredne vyhriatej rúre na cca 180°C cca 40 minút.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku