2 vajcia
100 g cukru
250 g univerzálnej múky Babičkina voľba
5 PL slnečnicového oleja
1 vrecúško prášku do pečiva
1 téglik bieleho jogurtu
štipka soli
250 g sliviek
Maková náplň:
180 g mletého maku
250 ml mlieka
3 PL cukru
Tvarohová náplň:
250 g tvarohu (1 vanička)
200 g kyslej smotany (alebo bieleho jogurtu)
2 PL cukru
1 žĺtok
maslo a hrubá múka alebo krupička na vymazanie/vysypanie formy
Vyskúšajte recept na vynikajúci slivkový koláč s makom a tvarohom. Tento ovocný koláč harmonicky spája sladkosť sliviek, chuť maku a jemnosť tvarohu do jedného úžasného dezertu.
Najprv si pripravte náplne. V miske vymiešajte zo všetkých surovín tvarohovú náplň a dajte ju bokom. V rajnici zahrejte mlieko s makom a cukrom, opatrne priveďte do varu a za stáleho miešania niekoľko minút varte. Strážte, aby mlieko nevykypelo. Nechajte bokom vychladnúť.
Pripravte si v mise trené cesto zo všetkých surovín. Slivky môžete použiť aj mrazené. Tiež vopred nerozmrazujte. Do koláčovej formy potom vrstvite najlepšie v tomto poradí – cesto, maková náplň, slivky a tvarohová náplň. Pečte pomaly 40 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Servírovať môžete obojstranne. Záleží od vodnatosti sliviek a prepečenosti koláča. Vláčnejší je vhodné servírovať cestom naspodku.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.