Tradičný recept na jemný a šťavnatý kysnutý slivkový koláč. Pusťte sa do práce a pripravte si tento úžasný koláč, ktorý vám okamžite pripomenie chvíle strávené u babičky.
Najprv umiestnite ingrediencie na cesto do misy. Odvážte si cukor a múku. Ďalej pridajte vanilkový cukor, celé vajcia a maslo. Pridajte droždie, teplé mlieko a nakoniec citrónovú kôru a šťavu.
Všetko dôkladne prepracujte, pomaly, asi 10 minút. Cesto nechajte vykysnúť do dvojnásobného objemu, čo bude trvať asi hodinu.
Keď je cesto vykysnuté, položte ho na plech, posypte múkou a rozložte ho. Cesto by malo byť približne 1 – 2 cm vysoké. Cesto nechajte opäť asi pol hodiny kysnúť.
Teraz pripravte cukrovú zmes. Vložte cukor do misy. Rozdrvte klinčeky a pridajte k cukru. Potom pridajte mletý muškátový oriešok a škoricu. Nakoniec vanilkový cukor.
Nakoniec pokrájate slivky, poukladajte ich vedľa seba na cesto a povtláčajte ich.
Na záver posypte cukrom. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 170 ˚C. Nakoniec odporúčame posypať vlašskými alebo inými orechmi.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.