Slivkový koláč

Slivky
517 Slivkový koláč

Ingrediencie

Na cesto:

  • 200 g mouky Babiččina volba žitná
  • 50 g cukru krupice
  • 450 g hladkej múky Babičkina voľba
  • 1 lyžica vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • 80 g masla
  • 150 ml mlieka
  • 20 g čerstvého droždia alebo suché droždie
  • šťava a kôra z polovice citróna

 

Na posyp:

  • 100 g cukru
  • 500 g sliviek
  • 4 lyžice cukru krupice
  • 4 mleté ​​klinčeky
  • ½ lyžičky mletého muškátového orieška
  • 1 lyžička škorice
  • 1 čajová lyžička vanilkového cukru

Použitá múka

Tradičný recept na jemný a šťavnatý kysnutý slivkový koláč. Pusťte sa do práce a pripravte si tento úžasný koláč, ktorý vám okamžite pripomenie chvíle strávené u babičky.

Postup

Najprv umiestnite ingrediencie na cesto do misy. Odvážte si cukor a múku. Ďalej pridajte vanilkový cukor, celé vajcia a maslo. Pridajte droždie, teplé mlieko a nakoniec citrónovú kôru a šťavu.

Všetko dôkladne prepracujte, pomaly, asi 10 minút. Cesto nechajte vykysnúť do dvojnásobného objemu, čo bude trvať asi hodinu.

Keď je cesto vykysnuté, položte ho na plech, posypte múkou a rozložte ho. Cesto by malo byť približne 1 – 2 cm vysoké. Cesto nechajte opäť asi pol hodiny kysnúť.

Teraz pripravte cukrovú zmes. Vložte cukor do misy. Rozdrvte klinčeky a pridajte k cukru. Potom pridajte mletý muškátový oriešok a škoricu. Nakoniec vanilkový cukor.

Nakoniec pokrájate slivky, poukladajte ich vedľa seba na cesto a povtláčajte ich.

Na záver posypte cukrom. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 170 ˚C. Nakoniec odporúčame posypať vlašskými alebo inými orechmi.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.