Špaldové bábovky

Citron
62 Špaldové bábovky

Ingrediencie

  • 3 vajcia
  • 50 ml mlieka
  • 50 ml oleja
  • 125 g hladkej špaldovej múky
  • 60 g trstinového cukru
  • 1 chemicky neošetrený citrón
  • 45 g mletých orechov
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • + silikónové formičky zvieratiek, napríklad medvedíkov

Postup

Zapnite rúru na 170 °C. Nastrúhajte kôru z celého citróna, iba žltú časť. Oddeľte bielky od žĺtkov. Žĺtky vyšľahajte s cukrom. Do svetlej peny (šľahajte pokojne 7 – 10 minút, aby bola pena naozaj nadýchaná a svetlá) potom prilievajte postupne mlieko a olej.

Bokom zmiešajte múku, orechy, prášok do pečiva a soľ. V tretej mise budete šľahať sneh z bielkov. Do žĺtkovej zmesi postupne prisypávajte premiešanú zmes múky. Nakoniec opatrne zapracujte sneh z bielkov.

Do cesta môžete pridať aj lyžičku alebo dve citrónovej šťavy. Cesto nalejte do silikónových formičiek, asi z dvoch tretín, cesto určite počas pečenia narastie. Pečte 10 až 15 minút, podľa veľkosti a výšky formičky.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku