Zapnite rúru na 170 °C. Nastrúhajte kôru z celého citróna, iba žltú časť. Oddeľte bielky od žĺtkov. Žĺtky vyšľahajte s cukrom. Do svetlej peny (šľahajte pokojne 7 – 10 minút, aby bola pena naozaj nadýchaná a svetlá) potom prilievajte postupne mlieko a olej.
Bokom zmiešajte múku, orechy, prášok do pečiva a soľ. V tretej mise budete šľahať sneh z bielkov. Do žĺtkovej zmesi postupne prisypávajte premiešanú zmes múky. Nakoniec opatrne zapracujte sneh z bielkov.
Do cesta môžete pridať aj lyžičku alebo dve citrónovej šťavy. Cesto nalejte do silikónových formičiek, asi z dvoch tretín, cesto určite počas pečenia narastie. Pečte 10 až 15 minút, podľa veľkosti a výšky formičky.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.