Špaldové lupačky zo špaldy

207 Špaldové lupačky zo špaldy

Ingrediencie

  • 500g hladkej špaldovej múky
  • 65 g masla
  • 65 g cukru
  • 6 g soli
  • 30 g čerstvého droždia
  • 1 vajce do cesta + 1 na potretie
  • 220 ml mlieka

Postup

Zo všetkých surovín izbovej teploty vymieste v kuchynskom robote hladké cesto. Cesto vytvarujte do tvaru bochníka, prikryte potravinovou fóliou a nechajte na teplom mieste odpočinúť približne pol hodiny.

Po tejto dobe cesto znovu pretužte (znovu bochník rukami prepracujte). Potom ho vyvaľkajte na guľatú placku a rozdeľte na 8 rovnakých dielov ako pizzu.

Každý z trojuholníkov stočte smerom k špičke do tvaru lupačky a položte na plech, kde ich nechajte ešte asi hodinu kysnúť. Pred pečením ich potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte makom.

Pečte v predhriatej rúre 20 minút na 150 stupňov.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku