Zo všetkých surovín izbovej teploty vymieste v kuchynskom robote hladké cesto. Cesto vytvarujte do tvaru bochníka, prikryte potravinovou fóliou a nechajte na teplom mieste odpočinúť približne pol hodiny.
Po tejto dobe cesto znovu pretužte (znovu bochník rukami prepracujte). Potom ho vyvaľkajte na guľatú placku a rozdeľte na 8 rovnakých dielov ako pizzu.
Každý z trojuholníkov stočte smerom k špičke do tvaru lupačky a položte na plech, kde ich nechajte ešte asi hodinu kysnúť. Pred pečením ich potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte makom.
Pečte v predhriatej rúre 20 minút na 150 stupňov.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.