Špaldové medvedíky

Kakao
224 Špaldové medvedíky

INGREDIENCIE

na 8 medvedíkov

  • 2 vajíčka
  • 4 PL plnotučného mlieka
  • 40 g mäkkého pokrájaného masla
  • 1 lyžička kvalitného vanilkového cukru – teda z vanilky – domáceho, vanilín nie! – radšej vynechajte
  • 50 g trstinového cukru
  • 100 g mixu hladkej a celozrnnej špaldovej múky (záleží na vás, my používame pomer hladkej k celozrnnej 60 : 40)
  • 1 PL holandského kakaa
  • 1 PL mlieka navyše

POSTUP

Najprv začnite rozohrievať rúru na 170 stupňov.

Medzitým pripravte cesto na medvedíky. Dôkladne prešľahajte vajíčka s cukrom. Pretože chcete vytvoriť penu, šľahajte 5 – 10 minút a až potom po častiach zašľahajte maslo a mlieko. Do hladkého krému postupne prisypávajte preosiatu a premiešanú múku. Výsledné cesto je hladké, našľahané a vzdušné, tekuté, ale nie vodnaté – aj podľa masla a veľkosti vajec sa môže konzistencia mierne líšiť, preto na záver dolaďte trochou múky alebo, naopak, mlieka.

Časť cesta – asi lyžicu – oddeľte a pridajte lyžicu kakaa a lyžicu mlieka, ideálne majú obe cestá – svetlé aj tmavé – rovnakú konzistenciu. Silikónové formičky plňte najprv kakaovou zmesou a potom svetlou, stačí ich naplniť z dvoch tretín, počas pečenia trošku narastú. Navyše môžete do každého chrbta vložiť aj kocku čokolády alebo jahodu.

Pečte ich pomaly uprostred rúry na 170 stupňov: poukladajte ich najlepšie na veľký rovný plech a pečte zhruba 10 – 12 minút.

Medvedíky nechajte celkom vychladnúť a potom ich opatrne vyberte z formičiek.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku