na 8 medvedíkov
Najprv začnite rozohrievať rúru na 170 stupňov.
Medzitým pripravte cesto na medvedíky. Dôkladne prešľahajte vajíčka s cukrom. Pretože chcete vytvoriť penu, šľahajte 5 – 10 minút a až potom po častiach zašľahajte maslo a mlieko. Do hladkého krému postupne prisypávajte preosiatu a premiešanú múku. Výsledné cesto je hladké, našľahané a vzdušné, tekuté, ale nie vodnaté – aj podľa masla a veľkosti vajec sa môže konzistencia mierne líšiť, preto na záver dolaďte trochou múky alebo, naopak, mlieka.
Časť cesta – asi lyžicu – oddeľte a pridajte lyžicu kakaa a lyžicu mlieka, ideálne majú obe cestá – svetlé aj tmavé – rovnakú konzistenciu. Silikónové formičky plňte najprv kakaovou zmesou a potom svetlou, stačí ich naplniť z dvoch tretín, počas pečenia trošku narastú. Navyše môžete do každého chrbta vložiť aj kocku čokolády alebo jahodu.
Pečte ich pomaly uprostred rúry na 170 stupňov: poukladajte ich najlepšie na veľký rovný plech a pečte zhruba 10 – 12 minút.
Medvedíky nechajte celkom vychladnúť a potom ich opatrne vyberte z formičiek.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.