90 g hladkej špaldovej múky
1 vajce
250 ml plnotučného mlieka
Náplň:
100 g gorgonzoly
1 hruška
1 hrsť čerstvého tymianu
1 lyžica gervais
orechy, hrubozrnná soľ, semienka
Preosiatu múku prešľahajte v hlbokej mise s mliekom a až po tom, čo bude zmes hladká a bez hrudiek, pridajte vajce. Teraz nechajte hotové cesto 15 – 20 minút dýchať. Každú placku rozlejte na panvicu z naberačky a krúživým pohybom nechajte stiecť cesto rovnomerne ku krajom. Nesnažte sa ho obracať skôr, než sa začnú okraje v panvici samy odchlipovať. Potom jemne podoberte a otočte a na druhej strane nechajte takzvane minútku dôjsť.
Ešte teplé placky potrite gervais, posypte gorgonzolou. Doplňte na mesiačiky nakrájanou hruškou, bylinkou a orechami alebo semienkami.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.