Špaldové placky s hruškou a gorgonzolou

Hrušky Syr
59 Špaldové placky s hruškou a gorgonzolou

Ingrediencie:

90 g hladkej špaldovej múky

1 vajce

250 ml plnotučného mlieka

Náplň:

100 g gorgonzoly

1 hruška

1 hrsť čerstvého tymianu

1 lyžica gervais

orechy, hrubozrnná soľ, semienka

Postup:

Preosiatu múku prešľahajte v hlbokej mise s mliekom a až po tom, čo bude zmes hladká a bez hrudiek, pridajte vajce. Teraz nechajte hotové cesto 15 – 20 minút dýchať. Každú placku rozlejte na panvicu z naberačky a krúživým pohybom nechajte stiecť cesto rovnomerne ku krajom. Nesnažte sa ho obracať skôr, než sa začnú okraje v panvici samy odchlipovať. Potom jemne podoberte a otočte a na druhej strane nechajte takzvane minútku dôjsť.

Ešte teplé placky potrite gervais, posypte gorgonzolou. Doplňte na mesiačiky nakrájanou hruškou, bylinkou a orechami alebo semienkami.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku