(na 40ks):
Príprava cesta je veľmi jednoduchá. Preosiatu múku s práškom do pečiva prešľahajte v hlbokej mise s mliekom a tekutým olejom. Ak pridávate vajce, zašľahajte ho až nakoniec. Cesto tak bude bez hrudiek.
Dôležité ale je nechať hotové cesto 15-20 minút dýchať. Tento krok určite nepreskakujte, zaručí vám dokonalé lievance.
Na kvalitnú panvicu s nepriľnavým povrchom kvapnite trochu oleja pre prvú várku. Panvicu dostatočne rozpáľte a začnite vyprážať. Po naliati prvej várky cesta stiahnite platničku asi na polovinu výkonu. Smažte do zlata z oboch strán.
Lievančeky zdobte podľa chuti napríklad kokosovým, sójovým dezertom a semienkami granátového jablka ako na fotke.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.