Špaldové wafle

232 Špaldové wafle

Ingrediencie

  • 100g celozrnnej špaldovej múky
  • 30g trstinového cukru
  • 200ml mlieka
  • 1 vajce
  • 40g rozpusteného masla + trošku na potretie vaflovača

Postup

Príprava cesta je veľmi jednoduchá. Všetko vložte do hlbšej misy a prešľahajte. Dôležité je ale nechať hotové cesto 15-20 minút dýchať. Tento krok určite nevynechávajte, zaručí vám dokonale podarené vafle.

Do dobre rozohriateho vaflovača potom dávkujte cesto na trošku masla. Ešte teplé vafle servírujte s jogurtom a maracujou. Môžete doplniť o obľúbený sirup.

 

Tip:

Pre milovníkov kávy odporúčame pridať do cesta kvalitné espresso namiesto 50ml mlieka, vafle tak krásne voňajú a sú skvelé len so šľahačkou.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku