Špaldový ovocný koláč

Jablká
183 Špaldový ovocný koláč

Ingrediencie

  • 200g celozrnnej špaldovej múky
  • 100g hladkej špaldovej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 100g krupicového cukru alebo trstinový cukor
  • štipka soli
  • 100g masla
  • 2 vajcia
  • 150ml mlieka
  • 2-3 olúpané a nakrájané jablká

Postup

V mise zmiešame obe múky s práškom do pečiva, cukrom a soľou. V druhej mise rozšľaháme vajcia s rozpusteným maslom a mliekom. Potom dôkladne zmiešame so suchou zmesou.

Vznikne hustejšie cesto kašovitej konzistencie, ktoré pomocou stierky rozprestrieme do koláčovej formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Na koláč naskladáme pokrájané jablká a pečieme dozlata v predhriatej rúre na 180°C asi 25 minút.

 

TIP: Koláč je výborný napr. aj s jahodami, čučoriedkami, či hruškami. Môžete ho pred pečením posypať mrveničkou alebo nasekanými orechmi, alebo horúcou čokoládou.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku