180 g hladkej tortovej múky
3 vajcia
2 zrelé hrušky
110 g masla
140 g trstinového cukru
100 g bieleho jogurtu
1 lyžička prášku do pečiva
Na koreniacu zmes
2 lyžice najemno nastrúhaného zázvoru
1 limetka – nastrúhaná kôra
1 lyžička kardamómu
½ lyžičky mletej škorice
maslo a hrubá múka na vysypanie formy
Vyšľahajte maslo s cukrom do svetlej peny. Postupne po jednom zašľahajte všetky vajcia. V mažiari pripravte koreniacu zmes. Postupne pridávajte k pene múku s práškom do pečiva, koreniacu zmes a jogurt s vlažným maslom.
Vymažte formu s priemerom 25 cm maslom a vysypte hrubou múkou. Rozohrejte rúru na 180 °C. Olúpte hrušky a nakrájajte na mesiačiky, odstráňte zvyšky jadrovníkov.
Do formy vlejte cesto, rozprestrite hrušky a zľahka ich vtlačte do cesta. Pečte 40 minút, pred podávaním nechajte celkom vychladnúť, podávajte pocukrované.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.