Španielsky korenený hruškový koláč

Hrušky Škorica

Ingrediencie:

180 g hladkej tortovej múky

3 vajcia

2 zrelé hrušky

110 g masla

140 g trstinového cukru

100 g bieleho jogurtu

1 lyžička prášku do pečiva

Na koreniacu zmes

2 lyžice najemno nastrúhaného zázvoru

1 limetka – nastrúhaná kôra

1 lyžička kardamómu

½ lyžičky mletej škorice

 

maslo a hrubá múka na vysypanie formy

Postup:

Vyšľahajte maslo s cukrom do svetlej peny. Postupne po jednom zašľahajte všetky vajcia. V mažiari pripravte koreniacu zmes. Postupne pridávajte k pene múku s práškom do pečiva, koreniacu zmes a jogurt s vlažným maslom.

Vymažte formu s priemerom 25 cm maslom a vysypte hrubou múkou. Rozohrejte rúru na 180 °C. Olúpte hrušky a nakrájajte na mesiačiky, odstráňte zvyšky jadrovníkov.

Do formy vlejte cesto, rozprestrite hrušky a zľahka ich vtlačte do cesta. Pečte 40 minút, pred podávaním nechajte celkom vychladnúť, podávajte pocukrované.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku