Špenátové palacinky

špenát
113 Špenátové palacinky

Ingrediencie

Cesto:

  • 90 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 250 ml plnotučného mlieka
  • 1 lyžica masla
  • čerstvé listy baby špenát

Plnka:

  • ideálne slaná – tvaroh, pažítkové žervé, údený losos, klíčky alebo čerstvé bylinky…

Postup

Príprava cesta je veľmi jednoduchá. Všetky ingrediencie na cesto vložte do mixéra a nechajte vypracovať hladké cesto bez hrudiek a kúskov. Teraz nechajte hotové cesto 15 – 20 minút dýchať. Tento krok určite nepreskakujte, zaručí vám dokonalé palacinky, ktoré sa na panvici netrhajú.

Na kvalitnú panvicu s nepriľnavým povrchom môžete pridávať pod každú palacinku štetcom ešte trochu masla. Každú palacinku rozlejte na panvicu z naberačky a krúživým pohybom nechajte cesto stiecť rovnomerne k okrajom. Palacinku sa nesnažte obracať skôr, ako sa začnú okraje v panvici samy odchlipovať. Potom ich jemne podoberte a otočte. Na druhej strane palacinku nechajte minútku takzvane dôjsť a hotovo. Niekedy ani nie je potrebné palacinky otáčať a sú hneď hotové.

Naplňte žervé, údeným lososom a klíčkami.

 

 

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku