Náplň:
Obe múky, soľ a cukor premiešajte v mise robota. Uprostred vytvorte malú jamku. Pridajte časť mlieka, rozdrobené droždie a rozmiešajte s trochou múky na riedke cestíčko. Zakryte a nechajte 20 minút vzísť.
Pridajte zvyšné mlieko, vajcia a rozpustené vlažné maslo. Hneťte hákom na cesto asi 10 až 15 minút. Zakryté cesto nechajte kysnúť asi 90 minút (kým neznásobí objem).
Tvaroh zmiešajte s vajcom a očisteným špenátom. Dochuťte muškátovým orieškom a soľou. Rozmixujte v mixéri dohladka. Časť špenátu môžete pridať len nahrubo nasekanú.
Vykysnuté cesto stlačte a rozvaľkajte na obdĺžnik. Potrite tvarohovou náplňou a zatočte do rolády. Ostrým nožom nakrájajte na valčeky (asi 2 – 3 cm vysoké). Každý valček otočte, dotvarujte a okraj cesta stlačte, aby nevyčnieval.
Zakryte a nechajte dokysnúť asi 20 až 30 minút. Rúru rozohrejte na 180 °C. Potrite vajcom a dajte piecť do rúry asi na 20 minút.
Parádna jarná desiata s tvarohom a so špenátom! Podobne ako pri plnke môžete použiť aj ďalšie mladé listy – medvedí cesnak alebo sparenú žihľavu. S náplňou sa nebojte experimentovať! Základ by však mal tvoriť vždy tvaroh a vajcia.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.