Špenátové rolky

Ingrediencie

  • 350 g hladkej múky Babičkina voľba
  • 150 g celozrnnej špaldovej múky Babičkina voľba (jemne mletej)
  • 180 ml mlieka
  • 125 g masla
  • 2 vajcia
  • 30 g cukru
  • 25 g droždia (alebo 8 g instantného)
  • 5 g soli
  • vajce alebo bielok na potretie

Náplň:

  • 250 g tvarohu
  • 1 vajce
  • 80 g špenátu
  • muškátový oriešok
  • soľ

Použitá múka

BIO alternativa

Postup

 Obe múky, soľ a cukor premiešajte v mise robota. Uprostred vytvorte malú jamku. Pridajte časť mlieka, rozdrobené droždie a rozmiešajte s trochou múky na riedke cestíčko. Zakryte a nechajte 20 minút vzísť.

Pridajte zvyšné mlieko, vajcia a rozpustené vlažné maslo. Hneťte hákom na cesto asi 10 až 15 minút. Zakryté cesto nechajte kysnúť asi 90 minút (kým neznásobí objem).

Tvaroh zmiešajte s vajcom a očisteným špenátom. Dochuťte muškátovým orieškom a soľou. Rozmixujte v mixéri dohladka. Časť špenátu môžete pridať len nahrubo nasekanú.

Vykysnuté cesto stlačte a rozvaľkajte na obdĺžnik. Potrite tvarohovou náplňou a zatočte do rolády. Ostrým nožom nakrájajte na valčeky (asi 2 – 3 cm vysoké). Každý valček otočte, dotvarujte a okraj cesta stlačte, aby nevyčnieval.

Zakryte a nechajte dokysnúť asi 20 až 30 minút. Rúru rozohrejte na 180 °C. Potrite vajcom a dajte piecť do rúry asi na 20 minút.

Parádna jarná desiata s tvarohom a so špenátom! Podobne ako pri plnke môžete použiť aj ďalšie mladé listy – medvedí cesnak alebo sparenú žihľavu. S náplňou sa nebojte experimentovať! Základ by však mal tvoriť vždy tvaroh a vajcia.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.