Z múky, droždia, oleja, vody, soli a cukru vypracujte cesto.
Cesto prikryte potravinovou fóliou a nechajte na teplom mieste 40 min. kysnúť.
Kým cesto vykysne, zmiešajte špenát s prelisovaným cesnakom a syrom, ochuťte soľou a čiernym korením.
Z vykysnutého cesta vyvaľkajte placku a vykrojte dva rovnako veľké trojuholníky.
Na jeden z nich navrstvite špenátovú náplň a všetko priklopte druhou časťou cesta.
Od špičky trojuholníka narezávajte cesto na každej strane tak, aby vznikli jednotlivé poschodia vetiev. Dole vyrežeme kmeň.
Každé poschodie vetiev ešte raz prerežte a potom opäť spleťte dohromady.
Stromček potrite vajcom a pečte na 200 °C dozlatista.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.