6 vajec
200 g krupicového cukru
180 g masla + na vymastenie formy
300 g hrubej múky + trocha na vysypanie formy
2 lyžice kakaa
práškový cukor na poprášenie
Príprava: 20 minút
Pečenie: 60 minút
Vymažte a vysypte formu a predhrejte rúru na 160 stupňov C. Teraz príde najdôležitejšia časť pre dokonalú bábovku. Správne vyšľahanie vajec s cukrom v tomto prípade nahrádza funkciu kypriaceho prášku. Vajcia s cukrom šľahajte v hlbokej mise alebo v robote aspoň 15 minút. Musia strojnásobiť svoj objem a takmer zbelieť.
Teraz je čas pridať postupne všetku múku a nakoniec prilejte vlažné maslo.
Dve tretiny cesta nalejte do formy na bábovku, ktorú ste si vopred vymazali a vysypali trochou hrubej múky. Poslednú časť zmiešajte s kakaom – to môže cesto veľmi zahustiť, preto ho môžete zľahka nariediť jednou alebo dvoma lyžicami plnotučného mlieka. Potom vytvorte ľahké mramorovanie kakaovým cestom.
Pečte vo vyhriatej rúre 45 minút, potom kontrolujte špajľou – môžete piecť celkovo až hodinu, záleží na veľkosti bábovkovej formy a rúre. Po upečení opatrne bábovku vyberte z rúry, nechajte ju štvrť hodinky vychladnúť vo forme a potom ju opatrne vyklopte na tanier.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.