Stracciatella kaša s quinoou

Čokoláda Jahody
164 Stracciatella kaša s quinoou

Ingrediencie:

1 porcia

30 g krupičky

30 g cez noc namočenej quinoy

½ tobolky vanilky

250 ml kokosového alebo mandľového mlieka

50 g nalámanej vysokopercentnej čokolády

Na ozdobenie:

čerstvé jahody, čokoláda a kokosové plátky

Postup:

Quinou cez noc namočte do vody, predtým ju niekoľkokrát prepláchnite, aby stratila horkosť. Ráno vyškrabte semienka z vanilky a aj s tobolkou a prepláchnutou quinoou a krupičkou pridajte do mlieka.

Začnite pomaly zahrievať a šľahajte metličkou. Od kaše nikdy neodchádzajte, má tendenciu sa prichytávať k hrncu. Stále ju šľahajte alebo vymiešavajte stierkou. Kašu varte do zhustnutia, trvá to asi 10 minút.

Odstavte kašu z plameňa a pridajte na kusy nasekanú čokoládu, zľahka premiešajte. Zdobte kokosovými lupienkami, čerstvými jahodami a čokoládovými hoblinkami.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.