1 porcia
30 g krupičky
30 g cez noc namočenej quinoy
½ tobolky vanilky
250 ml kokosového alebo mandľového mlieka
50 g nalámanej vysokopercentnej čokolády
Na ozdobenie:
čerstvé jahody, čokoláda a kokosové plátky
Quinou cez noc namočte do vody, predtým ju niekoľkokrát prepláchnite, aby stratila horkosť. Ráno vyškrabte semienka z vanilky a aj s tobolkou a prepláchnutou quinoou a krupičkou pridajte do mlieka.
Začnite pomaly zahrievať a šľahajte metličkou. Od kaše nikdy neodchádzajte, má tendenciu sa prichytávať k hrncu. Stále ju šľahajte alebo vymiešavajte stierkou. Kašu varte do zhustnutia, trvá to asi 10 minút.
Odstavte kašu z plameňa a pridajte na kusy nasekanú čokoládu, zľahka premiešajte. Zdobte kokosovými lupienkami, čerstvými jahodami a čokoládovými hoblinkami.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.