Strúhaný koláč

496 Strúhaný koláč

Ingrediencie

  • 250 g masla
  • 400 g polohrubej múky
  • 4 vajíčka
  • 3 kocky tvarohu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 150 g cukrovej múčky
  • ½ prášku do pečiva
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 lyžica mlieka

Použitá múka

Postup

Maslo necháme zmäknúť. Preosiatu múku zmiešajte s kypriacim práškom, kakaom, maslom a mliekom a vypracujte z toho cesto. To zabaľte do sáčku alebo fólie a dáme do chladničky stuhnúť.

Odpočinuté cesto rozdeľte napoly a jednu polovicu nastrúhajte do vopred vymazanej a posypanej formy.

Vajíčko rozklepnite a oddeľte žĺtky od bielkov. Tvaroh zmiešajte so žĺtkami, cukrom, solamylom, maslom a mliekom. Z bielkov ušľahajte sneh, ktorý zľahka vpracujte do náplne. Náplň rozotrite na ceste, nastrúhajte na ňu druhú polovicu cesta a pečte vo vopred vyhriatej rúre asi 20 minút.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.