Ingrediencie
- 250 g masla
- 400 g polohrubej múky
- 4 vajíčka
- 3 kocky tvarohu
- 1 balíček vanilkového cukru
- 150 g cukrovej múčky
- ½ prášku do pečiva
- 3 lyžice kakaa
- 1 lyžica mlieka
Maslo necháme zmäknúť. Preosiatu múku zmiešajte s kypriacim práškom, kakaom, maslom a mliekom a vypracujte z toho cesto. To zabaľte do sáčku alebo fólie a dáme do chladničky stuhnúť.
Odpočinuté cesto rozdeľte napoly a jednu polovicu nastrúhajte do vopred vymazanej a posypanej formy.
Vajíčko rozklepnite a oddeľte žĺtky od bielkov. Tvaroh zmiešajte so žĺtkami, cukrom, solamylom, maslom a mliekom. Z bielkov ušľahajte sneh, ktorý zľahka vpracujte do náplne. Náplň rozotrite na ceste, nastrúhajte na ňu druhú polovicu cesta a pečte vo vopred vyhriatej rúre asi 20 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.