Z múky, droždia, vody, oleja, soli a cukru vypracujte cesto.
Cesto zakryte utierkou a nechajte asi 40 min odpočívať v teple.
Vykysnuté cesto vyklopte na pomúčnenú dosku a ešte rukami prepracujte.
Cesto rozdeľte na dve časti a obe vyvaľkajte na tenkú placku.
Cesto potrite sugom a obložte šunkou a nakrájanou mozzarellou.
Všetko ešte osoľte a okoreňte, pridajte bazalku a cesto zaviňte ako štrúdľu.
Zavinuté cesto ostrým nožom nakrájajte na kolieska a tie poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečte na 180 °C dozlatista, asi 15 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.